Autójavítás

Autójavítás szolgáltatásunkat mindkét telephelyünkön megtatálja:

Maszler Autószerviz Halásztelek 2314 Halásztelek II. Rákóczi F. út 122.
Telefon 06 24 451-693
  06 30 210-6874
   

 
   
   

 

Műhelyünkben típustól és évjárattól függően vállalunk teljeskörű autójavítást. Sok esetben sajnos a tulajdonosok csak az utolsó pillanatban hozzák el autójukat, pedig a hibát már jóval azelőtt észleték. Pénzt és időt spórolhat meg abban az esetben, ha a hiba észlelésekor rögtön szakemberhez fordul. Sokszor az idejáben kezelt probléma rövidebb időn belül, és lényegesen olcsóbban megoldható. 

Ajánljuk, hogy autóját attól függően hogy mennyi idős, évente legalább egyszer vizsgáltassa át. Időt spórolhat meg, ha a autóját a szokásos olajcsere alkalmával (évente) átvizsgáltatja, így nem csak biztonságban tudhatja magát és családját, de apró hibákból nem keletkeznek a későbbiek során nagyobb és költségesebb gondok.

Elengedhetetlen, és a biztonságos közlekedés alapfeltétele, hogy autója megfelelő műszaki állapotban legyen!

Új szolgáltatásunk: AUTÓKLÍMA SZERVÍZ

Klíma töltés- és klíma tisztítás

A klímaberendezés hosszú élettartama, jó működése érdekében, kérjük tartsa be a használati és karbantartási útmutatókat!

Ózongenerátoros klímatisztítás!

Az eljárás a következő: az ózongenerátort a jármű utasterébe helyezzük. A gép működése során egy személygépkocsit 10-15 perc alatt képes vegyszer nélkül fertőtleníteni. A klíma tisztítás során nem csak a légkondicionáló berendezés tisztítása történik meg, hanem az egész autó fertőtlenítve lesz, eltűnnek baktériumok és a kellemetlen szagok.

Klíma töltés

Klíma tisztítás: 5000Ft

Fék, fékrendszer

Nem lehet elégszer hangsúlyozi, hogy mennyire fontos, hogy gépkocsik fékrendszere megfelelően működjön! A fékrendszer megfelelő működéséhez, fontos, hogy az alkatrészek kifogástalan állapotban legyenek, és funkciókjuknak megfelelően működjenek.

Az emberek nagy része persze tisztában van elméletben ennek fontosságával, ugyanakkor sajnos tapasztalatok szerint számos baleset következik be a fék nem megfelelő működése miatt. Sokan fontosnak tartják, sőt talán az egyik legfontosabbnak a fékrendszer kifogástalan működését, mégis sok esetben elbagatelizálják az intő jeleket, és már későn fordulnak szakszervizhez.

Fékbetét

A fékbetét úgynevezett kopó alkatrész. Ha a fékbetétek vastagsága a minimális 3 mm alá csökken, akkor az optimális fékhatás már nem biztosított. A  fékbetétek általános élettartama 30-80.000 kilométer. Karbantartást ugyan nem igényel, de fontos az időszerű felülvizsgálata. Addig amíg egy kerékcserét akár maga a vezető is el tud végezni, a fékbetét cseréjét kizárólag autószerelő szakember tudja megfelelően végrehajtani!

Féktárcsa

Csak úgy mint a fékbetét ez az alkatrész sem igényel évközbeni karbantartást, de fontos megjegyezni, hogy ennek az alkatrésznek is véges az élettartalma. Az első féktárcsa optimáliis élettartama70-100.000 kilométer, míg a hátsóké 60-160.000 kilométer.

Dobfék

A dobfék átlagos élettartama általában 100-150.000 kilométer, ennek elengedhetetlen feltétele a 10-20.000 kilométeres karbantartás. Dobfékek esetében az elért kilométerek után kompletten cserélni kell mindent, a dobokat, a fékpofát, a munkahengereket és a kézifékkötelet.

Futómű, műszeres futómű beállítás 

A futómű a gépjárművek egyik fő szerkezetcsoportja, ez teszi lehetővé a gépkocsi haladását, kormányzását és fékezését. A gépjármű rendeltetésszerű használata közben a futóműnek biztosítania kell a gépjármű és az úttest között a folyamatos kapcsolatot. A futómű köti össze a jármű kerekeit az alvázkerettel és az önhordó vázszerkezettel. ezért nem is kérdéses, hogy a biztonságos közlekedés alapfeltétele a megfelőlen beállított futómű.

Az autó instabillá válik a kopott, elhasználódott alkatrészek, miatt és kezelhetősége nagymértékben romlik. A rossz futómű miatt a gumiabroncsok egyenetlenül kopnak, amely szintén a jármű rossz kezelhetőségéhez vezet, nem beszélve a plusz költségekről.

A futómű főbb részei:

A rossz futóművel rendelkező autó vezetése fárasztó és nem biztonságos, mivel állandó kormány korrigálást igényel menet közben. A rossz futóműbeállítás a gömbfejeket, kerék csapágyakat, felfüggesztéseket, a lengéscsillapító szárát jobban terheli, és jelentősen rontja a gépkocsi egyenes futását, egyszersmind növeli az üzemeltetési költségeket. Kanyarodásnál szintén rendellenesen viselkedik a gépkocsi.

Ezért javasolt évente egyszer – használattól függően 10.000 - 15.000 kilométerenként a futómű állítás, illetve a futómű átvizsgálása alulról is, ahol láthatóvá válnak a rejtett hibák pl. olajfolyás, fékcső repedezés, kipufogó, féltengely gumiharangok állapota, stb.

Az időben elvégzett átvizsgálás növeli az üzembiztonságot, csökkenti az üzemeltetési költséget, és meghosszabbítja a többi kapcsolódó alkatrész élettartamát.

Keresse fel műhelyünket, akár időpontegyeztetés nélkül is, és legyen biztos benne, hogy gépkocsija fűtóműve megfelelően be van állítva!

Műszeres futóműbeállítás, akár bejelentlezés nélkül is!

Lengéscsilapító

A lengéscsillapító legfontosabb szerepe, hogy úton tartja a gumiabroncsot csökkentve a lengéseket, ezáltal növelve a tapadást, irányíthatóságot és komfortot. Amennyiben a lengéscsillapítók elkopnak a menetstabilitás romlik. Számtalan esetnen nem veszik észre a gondot, vagy csak hirtelen manőver esetében derül fény a problémára.

Javasoljuk, hogy lengéscsillapítóját 20.000 kilometerenként ellenőriztesse, műszeresen is.

A rossz állapotban lévő lengéscsillapító amellett, hogy kopogó hangot adhat, jelentősen növeli a jármű többi alkatrészének kopását.

 

Amennyiben az alábbi szokatlan dolgokat észleli, keresse fel autószerelő műhelyünket, hogy minél előbb helyrehozzuk a problémát:

Az elhasználódott lengéscsillapító növeli a féktávolságot, mely így veszélyezteti az utasok és adott esetben a gyalogosok biztonságát is!

Ne feledje, 20.000 kilométerenkét ellenőriztetni lengéscsillapítóját!

Keresse fel autószerelő műhelyünket amennyiben fontos Önnek  a szakszerű, minőségi munkavégzés, korrekt költségek mellett!

Várjuk Ön is!

Maszler Autójavító műhely csapata