Futómű, műszeres futómű beállítás 

Szolgáltatásainkat az alábbi két műhelyünkben érheti el:

Maszler Autószerviz Halásztelek 2314 Halásztelek II. Rákóczi F. út 122.
Telefon 06 24 451-693
  06 30 210-6874

A futómű a gépjárművek egyik fő szerkezetcsoportja, ez teszi lehetővé a gépkocsi haladását, kormányzását és fékezését. A gépjármű rendeltetésszerű használata közben a futóműnek biztosítania kell a gépjármű és az úttest között a folyamatos kapcsolatot. A futómű köti össze a jármű kerekeit az alvázkerettel és az önhordó vázszerkezettel. ezért nem is kérdéses, hogy a biztonságos közlekedés alapfeltétele a megfelőlen beállított futómű.

Az autó instabillá válik a kopott, elhasználódott alkatrészek, miatt és kezelhetősége nagymértékben romlik. A rossz futómű miatt a gumiabroncsok egyenetlenül kopnak, amely szintén a jármű rossz kezelhetőségéhez vezet, nem beszélve a plusz költségekről.

A futómű főbb részei:

A rossz futóművel rendelkező autó vezetése fárasztó és nem biztonságos, mivel állandó kormány korrigálást igényel menet közben. A rossz futóműbeállítás a gömbfejeket, kerék csapágyakat, felfüggesztéseket, a lengéscsillapító szárát jobban terheli, és jelentősen rontja a gépkocsi egyenes futását, egyszersmind növeli az üzemeltetési költségeket. Kanyarodásnál szintén rendellenesen viselkedik a gépkocsi.

Ezért javasolt évente egyszer – használattól függően 10.000 - 15.000 kilométerenként a futómű állítás, illetve a futómű átvizsgálása alulról is, ahol láthatóvá válnak a rejtett hibák pl. olajfolyás, fékcső repedezés, kipufogó, féltengely gumiharangok állapota, stb.

Az időben elvégzett átvizsgálás növeli az üzembiztonságot, csökkenti az üzemeltetési költséget, és meghosszabbítja a többi kapcsolódó alkatrész élettartamát.

Keresse fel műhelyünket, akár időpontegyeztetés nélkül is, és legyen biztos benne, hogy gépkocsija fűtóműve megfelelően be van állítva!

Műszeres futóműbeállítás, akár bejelentlezés nélkül is!